Prin proiectul EMERGING TOWARDS (FUTURE), WASP STUDIOS își propune dezvoltarea sustenabilă a infrastructurii de cercetare, producție artistică și educație culturală, cât și lărgirea accesului la activități de artă contemporană, arhitectură, design și noile media. Se urmărește facilitarea de informare și educare pentru tinerii ce doresc să urmeze sau să descopere profesional aceste segmente culturale.

Misiunea noastră este de a forma și susține oameni care doresc să lucreze în acest mediu indiferent de poziția geografică, gen, etnie, condiție socială, experiență și educație. Prin activități bilaterale de informare, educație artistică cross-disciplinară, cercetare și creație contemporană, prezentări publice, dezvoltare profesională și antreprenoriat cultural, vom investiga și vom încerca să distruge barierele ce împiedică accesul la informație.

Ce fel de lume lăsăm în urma noastră?

Dezvoltarea proiectului urmărește formarea profesională a tinerilor prin intermediul unor evenimente special concepute care au pornit de la viziunea noastră de a realiza un viitor sustenabil ce valorifică și susține diversitatea culturală. Asfel, EMERGING TOWARDS (FUTURE) se dedică infrastructurii dedicată artelor contemporane, și în special artelor spectacolului și formelor hibride derivate, deoarece acestea, dintre toate formele de expresie artistică, au cea mai mare vulnerabilitate la efectele crizei de resurse și subfinanțării.

WASP STUDIOS va realiza un hub creativ dedicat formelor alternative creație, prin intermediul căruia o să faciliteze producții noi și adaptarea locală a creației “DIORAMA” coordonată de partenerul norvegian Ingri Fiksdal. În cadrul hub-ului creativ va exista și un program curatorial cu o durata de 18 luni, ce include activități de: creație artistică pluridisciplinară, prezentări publice, o conferință bilaterală și un program de antreprenoriat cultural ce vizează atât specialiștii în domeniu dar și nouă generație.

Pornind de la ideea de educație ca factor principal în înțelegerea diversității culturale și de dezvoltare a gândirii critice, activitățile sunt menite să creeze contextul optim care să permită schimbul de idei și experiențe, circulația informației între mediile conexe.

Alte informații:

Promotor de proiect: WASP STUDIOS SRL

Parteneri de proiect: Fiksdal Dans Stiftelse, Cristian Ștefănescu Architect

Valoarea totală a proiectului: 978.118,21 lei (197.675,51  euro)

Valoarea finanțării nerambursabile (85% Grant SEE și 15% bugetul național):  978.118,21 lei (197.675,51 euro)

Durată: 18 luni

Locație de implementare: București (România) și Bergen (Norvegia)