WASP Studios

WASP Studios este o organizație culturală înființată în anul 2015, pentru a răspunde nevoii de susținere a creației și producției artistice din România, în spațiul alternativ WASP – Working Art Space and Production din București și în colaborare cu organizații și instituții naționale ți internaționale. WASP Studios susține formarea continuă a creatorilor români prin oportunități de networking și de promovare a creației contemporane. Direcțiile de activitate includ dansul și performance -ul, colaborările transdisciplinare în artele vizuale, arhitectură, film, muzică, new media, deschiderea spre alte zone de cunoaștere, precum literatură și industriile creative. În 2019 WASP a produs 9 spectacole pentru programul de artele spectacolului din cadrul EUROPALIA România, prezentate în Belgia la BOZAR, Kaaitheater, KVS, Concertgebow, iar în prezent, WASP acordă o atenție sporită dezvoltării proiectelor curatoriale din artă în relație cu noile media, literatură și arhitectură.

Fiksdal Dance Foundation

Fiksdal Dans Stiftelse este o fundație din Oslo care gestionează si promovează proiectele artistice ale coregrafei Ingri Fiksdal. Organizația este formată din coregrafa Ingri Fiksdal, în calitate de director, Eva Grainger, responsabilă de producție și administrație, Nicole Schuchardt responsabilă distribuție. În prezent, fundația lucrează la o serie de proiecte care abordează intersecția dintre tematica post-antropocentrică și decolonială din perspectivă feministă. Ingri Fiksdal înțelege arta ca un motor al schimbării. Creatiile ei au fost prezentate în Norvegia, Europa, SUA și China. Cu performance-ul Night Tripper a câștigat premiul Oslo pentru cel mai bun spectacol în 2012, iar HOODS a câștigat premiul criticii de dans pentru cel mai bun performance in 2014. În Norvegia, Fiksdal colaborează regulat cu Black Box Theatre/Oslo, BIT Teatergarasjen/Bergen și Teaterhuset Avant Garden/ Trondheim, a fost artistă APAP – program multianual finanțat prin Programul Europa Creativa.

 

CRISTIAN STEFANESCU ARCHITECT

Cristian Ștefănescu este arhitect român/canadian cu sediul în Bergen, Norvegia. Din 2013 conduce propriile sale proiecte de arhitectură și artă in cadrul propriei companii CRISTIAN STEFANESCU ARCHITECT (a-works | architecture + art), în paralel cu activitatea de profesor in cadrul Bergen School of Architecture. Lucrările sale au fost expuse la Hordaland Kunstsenter, Bergen Norvegia, Muzeul Național de Artă Contemporană din București, România și la Architekturzentrum Wien ca parte a Bienalei de la Viena și cel mai recent în pavilionul românesc la Bienala de la Veneția din 2021, in expozitia de grup Fading Borders. Contribuția sa la Hardanger Skyspace, comandată de Kunsthuset Kabuso a primit locul 2 în Betongtavlen 2017, cel mai mare premiu pentru arhitectura betonului din Norvegia. În plus, proiectul participativ Pyramid Park, proiectarea și construcția unui parc public, a câștigat premiul 1 la competiția națională de proiectare a spațiului public din România, Urbaniada.